Att jämföra lån kan vara svårt eller lätt, men det kan alltid hjälpa med en hemsida för att lära sig lite mer och för att klara ut begreppen. Jag fick uppdrag idag av en vän inom lånebranschen att kommentera han sida. Här kommer mina åsikter på jämföralån.com .

Designen på sidan är både enkel och tydlig, vilket kan ha både sina fördelar och sina nackdelar. För det första så tycker jag att det gör att sidan verkar mer lättbegriplig och att den inte verkar lika tillkrånglad som andra sidor. En annan fördel med designen är att när den är enklare kan det kännas tydligare att det inte är ett företag som försöker sälja något, som äger sidan. De brukar ha mycket starkare färger och mer rött och gult för att dra uppmärksamhet till sig. Det kan i sin tur öka förtroendet för sidan och göra att man litar mer på den, eftersom försäljare bara brukar visa på den ena sidan, medan om den är mer oberoende kan man få se båda sidorna.lån

Några nackdelar som jag ser med en enkel design är för det första att det kan bli svårare att hitta på sidan. När det inte finns så många flikar och länkar kan det bli svårt att veta vart man ska gå för att hitta det man söker. Det kan göra att sidan blir mindre frestande att gå in på, samt att det går åt onödigt mycket tid till att leta. En annan nackdel med designen är att den kan se lite tråkig ut, ett vanligt teckensnitt, ganska neutral bakgrund och inga bilder. I och för sig kan det både vara positivt och negativt. Antingen får det en att leta efter en roligare hemsida eller så tycker man att det är trevligt med en lite diskretare och enklare hemsida för en gångs skull, i kontrast till många andra hemsidor på nätet.

av super