Skåne är en del av Sverige som erbjuder design i olika former. Landskapet gränsar mot Europa och det präglar flera designers på ett mer eller mindre tydligt sätt. Här kommer glimtar från vad man kan hitta om man söker efter design i Skåne. Källa: Skanskaslott.se

Arkitektur och inredning
Det finns ett stort antal företag som valt att fokusera på antingen arkitektur eller inredning. Några håller den trendiga sparsmakade linjen, men vi hittar även design som är tydligt inspirerad av skånsk tradition både vad gäller byggnation och inredning. Det är intressant att se hur olika inriktningar kan utvecklas sida vid sida.

Text och bild
Kreativ grafisk design av text och bild är viktiga verktyg för i marknadsföringssyfte. Det gäller att synas och bli ihågkommen, men också att vara tydlig med vad man vill marknadsföra. Kombinerar man med musik ger det ytterligare möjligheter att fånga mottagarna. Här har den digitala världen vuxit fram på ett strakt sätt. Vi står bara i början av vad det kan komma att ge i framtiden.

Smycken
Ett personligt utformat smycke är alltid roligt att få bära. I Skåne hittar man både guld-och silversmeder med egen design. Andra material för smycken är stenar av olika slag. Variationsmöjligheterna är många så det går att hitta någon som passar för alla personligheter.

Mode
I Malmö finns sedan 1994 modehuset Tillskärarakademin som har sina rötter i den danska motsvarigheten. I Köpenhamn startade akademin redan 1904. Många djärva och spännande modeller har designats och lanserats från de här modehusen. Margit Brandt och Sixten Herrgård är några av modeskaparna som varit aktiva genom åren.

Med akademin som inspirationskälla har det uppstått flera lokala designers i Skåne. Man ser en tydlig influens från Europa i den design som erbjuds. Intressant att se hur var och en sätter sin egen prägel på kollektionen.

av super