Stötte på en lite udda infallsvinkel igår gällande layout och design. En vän menade att webhotellet One.com borde väljas – utifrån att de har bättre designmöjligheter… Det visade sig inte var helt fel.

One och hemsideverktyg

Det spelar ingen roll hur duktig en person är på grafik – om teoretiska kunskaper inte kan omsättas i praktiken. Med andra ord att det webbhotell som används erbjuder en smidig publiceringslösning. Idag erbjuder i stort sett alla webbhotell WordPress eftersom det är världens vanligaste publiceringsverktyg. Det är otroligt flexibelt, med alla plugin, men användarvänligt och grafiskt har det mer att önska.

Det är av den anledningen som flera webbhotell har valt att erbjuda sina kunder egna publiceringsverktyg. I likhet med WordPress är det gratis – i alla fall för den som väljer den lägsta nivån. Sen går det att välja Premium för 69 kr månaden eller Företag+E-handel för 99kr. Fortfarande klart värt för att kunna bygga, hantera och administrera sin webbplats enkelt.

Är det värt det?

Är det värt att välja webbhotell utifrån one-click-lösning?

JA

Du tycker WordPress är för komplicerat att hantera. Bilder och text kommer inte exakt där du vill och allt för ofta blir du ändå tvungen att gå in i HTML-koden för att justera sakerna på sin rätta plats. Dessutom är det svårt att se hur sidan kommer att bli i förväg.

Du driver en enkel hemsida som flera personer ska uppdatera och förstå. Kanske en frisörsalong, en förening eller en personlig blogg.

NEJ

Att välja webbhotell utifrån layoutlösning och one-click funktioner är samma sak som att hårt låsa sig till detta webbhotell. Skulle webbhotellet inte kunna leverera den service som önskas kan det bli riktigt stora problem. Sidan kan ju knappast exporteras till sin helhet till ett annat webbhotell eftersom flera funktioner så hårt är knutet till just deras lösning.

Det kan kännas smidigt – men långsiktigt kan det vara värt att tänka ett extra varv.

av super