Dom flesta tillverkare av tillbehör till dagens mobiltelefoner har ett utbud av mobilskal till dom flesta modellerna på marknaden. Det måste vara svårt att avgöra till vilka modeller som man som tillverkare behöver ta fram nya mobilskal till för att anses vara en framstående leverantör av tillbehör.

Förutom dom självklara tillverkarna Apple, Samsung, Huawei och LG så finns det många mindre populära tillverkare av telefoner och att designa och tillverka tillbehör och skal till dessa kan nog ganska lätt bli en förlustaffär om deras mobilmodeller inte säljer i den skala man hoppas på.

Det finns givetvis undantag även hos dom stora tillverkarna som exempel har vi LG:s modell G5 som var först med modullära tillbehör från en av dom stora tillverkarna och det ser även ut som om dom blir den sista stora tillverkaren som gör en modell med dessa tillbehören då modellen blev en ordentlig flopp då tredjeparts tillverkarna av tillbehör inte anammade idén och tog fram tillbehör i den utsträckningen LG hade hoppats på. Med detta sagt är det många tillverkare av mobilskal och även återförsäljare som sitter på ett gediget lager av tillbehör i LG G5 som inte kommer att säljas.

Det är även intressant att dom flesta tillverkarna av framför allt mobilskal har skal tillförsäljning innan modellerna i fråga har presenterats officiellt av tillverkarna av telefonerna. I dagsläget har vi ett exempel där Samsung inte har presenterat sina kommande modeller officiellt ännu men redan nu går det att köpa Galaxy S8 skal och andra tillbehör som skärmskydd till Galaxy S8. Det visar sig nästa alltid att dessa skal som finns på marknaden innan den officiella presentationen passar perfekt till telefonerna. Ingen kommer undan detta inte ens Apple som är kända för sina vattentäta skott i organisationen för att ingen information skall läcka ut om dom kommande modellerna ändå fanns det skal till iPhone 7 och iPhone 7 Plus i god tid innan modellerna presenterades av Apple.

Man börjar ju fundera på om inte tillverkarna av telefonerna samarbetar med tillverkarna av tillbehören för att det skall finnas tillbehör i samband med lanseringen av deras nya modeller. Det skulle dock vara intressant att se det sekretessavtalet dom behöver skriva på med exempelvis Apple.

av super