Ett sätt att hålla nere kostnaden för sin webbplats är att välja ett billigt webbhotell. Skillnaden i pris mellan de olika lösningarna är ganska stor och för den som inte har speciellt höga krav på sitt webbhotell finns möjlighet att spara över 1000kr på att välja rätt alternativ. Men man bör även se vad man får för pengarna. Ett billigt webbhotell behöver absolut inte vara den bästa lösningen.

Vi tar en titt på ett av de webbhotell som erbjuder en billig lösning och ser vissa svagheter. Fokus ligger nu  One.com.

One.com

One.com är en av de billigaste lösningarna på marknaden med ett pris på från 12kr i månaden. Det betyder en årskostnad på enbart 144kr. Detta kan exempelvis jämföras mot Binero som har en kostnad på från 79kr månaden. Självklart blir det stor skillnad.

Däremot blir denna siffra något missvisande. För det är få som kommer betala enbart 12kr i månaden. Webbhotell small kostar 180kr per år. En domän kostar ca 100kr och sedan tillkommer engångskostnad för start av konto på 115kr.

Med andra ord kostar det 395kr första året och sedan 115kr mindre de andra åren. Trots detta är One betydligt billigare än exempelvis Binero.

För den person som enbart vill ha en enda domän är One ett bra alternativ. Orsaken är att ett konto enbart gäller för en domän. Detta är även en av de nackdelarna som detta webbhotell har. Den som vill hantera flera domäner bör därmed välja ett annat hotell då totalpriset blir dyrare på One om flera domäner ska köpas in och administreras till det priset.

Sett till antal domäner är därmed One för den med ”One” domän.

Sedan finns det en nackdel till med detta ”billiga webbhotell”. De hanterar inte ännu domännamn med å,ä,ö. Det har blivit allt vanligare att använda dessa bokstäver i domännamnen så det är svaghet som faktiskt kan göra att det är värt att se sig om efter andra alternativ.

Men vill du ha EN domän med ett namn utan å,ä,ö så är One ett bra alternativ.

av super